čtvrtek 19. března 2015

Steak ze svíčkové s fazolkami

250 g hovězí svíčkové
1 lžíce olivového oleje
pepř, sůl
300 g mražených zelených fazolek
1 lžíce másla
2 stroužky česneku
sůl, pepř
2 lžíce demi-glace
1 lžíce celého barevného pepře
sůl, pepř
Steaky potřeme olivovým olejem a necháme odpočívat při pokojové teplotě. V hrnci na másle orestujeme česnek na plátky, přihodíme fazolky a necháme dusit.
Rozpálíme nasucho steakovou pánev, stáhneme na střední plamen - steaky opekáme dle chuti (medium cca 5 minut po každé straně). Mezitím dochutíme fazolky solí a pepřem - již by měly být akorát hotové.
Steaky vyjmeme a před podáváním necháme odpočinout. Do výpeku na pánvi nalijeme cca 1 dcl vroucí vody, přidáme rozmačkaný pepř, necháme provařit, případně dosolíme.
1100 KJ/porce
2 porce
15 minut

Žádné komentáře:

Okomentovat