čtvrtek 19. března 2015

Špagety s mátou, rajčaty a mozzarelou

150 g celozrnný špaget
2 stroužky česneku
2 rajčata
1 balení mozzarelly
máta
1 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
Špagety uvaříme al dente. Mezitím na olivovém oleji mírně osmahneme na plátky nakrájený česnek. Přidáme na kostičky nakrájené rajče. Do pánve přilijeme cca 1 dcl vody a rajčata s česnekem pár minut podusíme - spojením surovin se vytvoří omáčka. Dosolíme, dopepříme a přidáme lístky máty (možno samozřejmě použít klasicky bazalku, ale věřte, že máta tomu dodá zase nový rozměr). Na pánev přidáme uvařené špagety a promícháme s omáčkou. Již nevaříme! Před servírováním přidáme na talíř kousky mozzarelly, která se prohřeje, než donesete na stůl. Emotikona smile
1653 KJ/porce (150 g)
2 porce

Žádné komentáře:

Okomentovat