čtvrtek 19. března 2015

Nasi goreng (indonéská smažená rýže)

300 g vařené rýže (mně zbyla od oběda dušená v troubě)
1 řapíkatý celer
1 mrkev
1 jarní cibulka
1 malá cibule či šalotka
2 stroužky česneku
1 lžíce rajského protlaku
1 lžička hnědého cukru
1 lžíce šťávy z limety
1 lžíce sojové omáčky
5 vajec
olej
Na lžíci oleje zesklovatíme cibuli a česnek pokrájené na plátky. Přidáme rajský protlak, který zarestujeme, na kostičky pokrájenou mrkev a řapíkatý celer. Za cca tři minuty zalijeme směsí limety, sojové omáčky a hnědého cukru. Jakmile zeleninová směs změkne, vsypeme do pánve uvařenou rýži a smažíme dalších cca 5 minut.
Mezitím si na pánvi připravíme volská oka.
Na talíř servírujeme smaženou rýži, navrch volské oko a sypeme na jemno nakrájenou jarní cibulkou.
Dle indonéských zvyků podáváme s krevetovými chipsy a zeleninou.
1800 KJ/porce
5 porcí
30 minut

Žádné komentáře:

Okomentovat