1 větší celer
4 větší mrkve
tymián
bílý jogurt
1/2 jarní cibulky
olej
paprika, sůl, pepř
4 větší mrkve
tymián
bílý jogurt
1/2 jarní cibulky
olej
paprika, sůl, pepř
Rozpálíme troubu na 220 stupňů. Celer a mrkev očistíme a nakrájíme do tvaru hranolek. Celer vložíme do osolené vroucí vody na cca 3 minuty. Vodu slijeme, do hrnce přidáme lžíci oleje (já použila sezamový), sůl, lžíci papriky a pořádně promícháme. Poté vložíme do trouby na cca 45 minut (mezitím několikrát obrátíme). Mrkev promícháme se solí, tymiánem a lžicí oleje a zhruba po 15 minutách, kdy se peče celer, vložíme do trouby.
Mezitím smícháme bílý jogurt se stroužkem česneku, najemno pokrájenou jarní cibulkou a pepřem.
Když jsou hranolky dozlatova, osušíme zbytek oleje papírovým ubrouskem a opět posolíme.
Ihned podáváme.
1450 KJ/porce
3 porce
60 minut
Žádné komentáře:
Okomentovat