čtvrtek 26. března 2015

Špagety s rokfórovou omáčkou a tymiánovými žampióny

200 g špaget (použila jsem celozrnné)
100 ml sójové smetany (může být samozřejmě i klasická)
100 g rokfóru či obdobného typu sýru
4 hlavičky žampiónů
1 stroužek česneku
1 lžička olivového oleje
čerstvý tymián
sůl, pepř
Špagety vaříme v osolené vodě do stavu al dente.
Mezitím na pánvi přivedeme smetanu k varu a necháme v ní rozpustit na kousky nakrájený sýr. Vaříme na mírném plameni do chvíle, kdy získáme konzistenci omáčky. V případě potřeby dosolíme či dopepříme.
Zároveň na druhé pánvi orestujeme na olivovém oleji na plátky nakrájený česnek a žampióny do změknutí, osolíme, opepříme a přidáme několik snítek tymiánu.
Před podáváním špagety promícháme s omáčkou a na talíři posypeme žampióny.
2000 KJ/porce
2 porce
15 minut

Žádné komentáře:

Okomentovat