4 kuřecí prsa
20 menších brambor
300 g fazolových lusků
1 palice česneku
50 g slaniny
čerstvý tymián
2 lžíce nakrájených sušených rajčat
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
sůl, pepř
20 menších brambor
300 g fazolových lusků
1 palice česneku
50 g slaniny
čerstvý tymián
2 lžíce nakrájených sušených rajčat
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
sůl, pepř
Brambory ve slupce předvaříme v osolené vodě do poloměkka. Následně je vložíme do trouby společně s několika stroužky neoloupaného česneku a pár snítkami tymiánu a promíchané s olivovým olejem a solí. Pečeme při 180 stupních cca 30 minut (dozlatova).
Mezitím na pokrájené slanině orestujeme 3 stroužky česneku na plátky doměkka. Přidáme fazolky a dusíme pod pokličkou do stavu al dente (aby si zachovaly zelenou barvu). Je dobré je posolit, pustí více tekutiny, popř. můžeme podlít pár lžícemi vývaru.
Kuřecí prsa osolíme a opepříme. Nenaklepáváme! Rozpálíme steakovou pánev na vyšší teplotu (na našem vařiči cca na 7 z 9 stupňů) a prsa z každé strany restujeme dozlatova - nasucho, bez oleje - odhadem cca 7 minut z každé strany - pokud možno neobracíme. Prsa pak dáme na pár minut odpočinout (např. do trouby, která už "dojíždí" po bramborách ...).
Výpek na pánvi zalijeme horkou vodou či vývarem, necháme provařit, až získá "sirupovou" konzistenci, dochutíme solí, pepřem, a po vypnutí vmícháme lžíci másla. Já přidala do omáčky 1 lžíci demi-glace, která mám připraveno v ledničce.
Na talíř servírujeme prsa pokrájená na plátky, zalitá omáčkou a dozdobená např. sušenými rajčaty. Brambory ještě posypeme čerstvým tymiánem.
5 porcí
1800 KJ/porce
35 minut
35 minut
Žádné komentáře:
Okomentovat