čtvrtek 9. dubna 2015

Tom Yum polévka

20 vyloupaných krevet
5 plátků galanganu (SAPA)
1 citrónová tráva (SAPA)
1 lžíce tom yum pasty (SAPA)
1 lžíce červené curry pasty
5 žampiónů
1/2 menší cukety
3 rajčata
1 jarní cibulka
2 menší cibule
70 ml kokosového mléka
2 l vývaru
koriandr
2 lžíce oleje
rybí omáčka
šťáva z 1/2 limety
Ve woku na oleji orestujeme tom yum pastu a curry, aby se rozvinula jejich chuť. Přidáme galangan a na cca 2 cm kousky nakrájenou citrónovou trávu. Zalijeme vývarem do požadovaného množství. Jakmile začne základ polévky vřít, vložíme do ní žampióny, rajčata a cibuli pokrájené na čtvrtky a na větší kostky pokrájenou cuketu. Necháme cca 5 minut provařit a přidáme krevety a jarní cibulku. Po dalších cca 5 minutách nalijeme do polévky kokosové mléko, dochutíme rybí omáčkou a limetovou šťávou. Podáváme s čerstvým koriandrem. Případně můžeme doplnit chilli papričkou.
6 porcí
20 minut


Žádné komentáře:

Okomentovat