Korpus:
260 g hladké mouky
160 g vlašských nebo pekanových ořechů
1 kypřicí prášek
1 lžička mleté skořice
špetka soli
165 g změklého másla
1/2 malého šálku podmáslí
4 vejce
200 g cukru, nejlépe světlejšího třtinového
90 g nahrubo nastrouhané mrkve (cca 4 středně velké)
260 g hladké mouky
160 g vlašských nebo pekanových ořechů
1 kypřicí prášek
1 lžička mleté skořice
špetka soli
165 g změklého másla
1/2 malého šálku podmáslí
4 vejce
200 g cukru, nejlépe světlejšího třtinového
90 g nahrubo nastrouhané mrkve (cca 4 středně velké)
Krém:
250 g sýra marscapone
200 g krémového sýra Lučina nebo Philadelphia
50 g moučkového cukru
1/2 lžičky vanilkového extraktu
kůra a šťáva z jednoho pomeranče
250 g sýra marscapone
200 g krémového sýra Lučina nebo Philadelphia
50 g moučkového cukru
1/2 lžičky vanilkového extraktu
kůra a šťáva z jednoho pomeranče
Vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Mezitím oloupeme a nahrubo nastrouháme mrkev. Vlašské ořechy nasekáme nahrubo. Mouku promícháme s práškem do pečiva, solí a skořicí. K našlehaným vejcím postupně přidáváme máslo, směs mouky, ořechy a podmáslí a nakonec i nastrouhanou mrkev. Pečeme na 180 stupňů cca 35 minut.
Krém připravíme smícháním všech surovin. Po vychladnutí korpusu ho na něj namažeme.
60 minut
Žádné komentáře:
Okomentovat