100 g sójového masa (kostky či nudličky)
500 ml vývaru
100 g naložených bambusových výhonků (1/2 sklenice)
5 větších žampiónů
150 ml sójové nebo klasické smetany
5 lžic sójového mléka
2 lžíce oleje
drcená bazalka
sůl, pepř
chilli
500 ml vývaru
100 g naložených bambusových výhonků (1/2 sklenice)
5 větších žampiónů
150 ml sójové nebo klasické smetany
5 lžic sójového mléka
2 lžíce oleje
drcená bazalka
sůl, pepř
chilli
Nejprve uvaříme sójové maso ve vývaru či osolené vodě. Necháme vychladnout. Očistíme a nakrájíme na plátky žampióny. Na pánvi s olejem orestujeme sójové maso (stejně jako např. kuřecí), přidáme bambus, žampióny a sójovou omáčku. Zalijeme smetanou a přisypeme bazalku dle chuti. Provaříme tak, aby se tekutina téměř vypařila či vsákla do masa. Ochutíme solí, pepřem, chilli a popř. ještě znovu sójovou omáčkou.
Podáváme nejlépe s rýží.
1700 KJ/porce vč. přílohy
25 minut
3 porce
Žádné komentáře:
Okomentovat