125 g bulguru
1 menší mrkev
1/4 cukety
1 rajče
1 menší cibule
šťáva z 1/2 limety
1 lžíce másla
1 lžíce rybí omáčky
1 lžíce oleje
200 ml vývaru
2 lžíce zakysané smetany
koriandr
sůl
1 menší mrkev
1/4 cukety
1 rajče
1 menší cibule
šťáva z 1/2 limety
1 lžíce másla
1 lžíce rybí omáčky
1 lžíce oleje
200 ml vývaru
2 lžíce zakysané smetany
koriandr
sůl
Bulgur velmi dobře propláchneme. Na oleji orestujeme doměkka cibuli na plátky. Přidáme mrkev, cuketu a rajče na kousky. Po chvíli přisypeme bulgur. Podlijeme teplým vývarem (popř. i vodou) a osolíme. Dusíme na mírném plameni cca 10 minut. Dochutíme rybí omáčkou a limetou. Po odstavení z ohně přidáme máslo na zjemnění.
Podáváme se zakysanou smetanou a lístky koriandru.
Přidala jsem na talíř ještě pak choi vařené v páře zalité rozpuštěným máslem se solí.
1200 KJ/porce
2 porce
30 minut
Žádné komentáře:
Okomentovat