úterý 26. května 2015

Teplý salát s tofu, quinoa, chřestem a pak choi

250 g tofu
50 g quinoa
200 g bílého chřestu
2 hlavičky pak choi
5 lžic rybí omáčky
5 lžic sladké sojové omáčky
šťáva z 1 citrónu
3 lžíce vinného octa
kokosový olej
olivový olej
pepř, sůl
Tofu vložíme do mikrovlnné trouby na cca 2 minuty (aby ztuhlo a nerozpadalo se). Poté nakrájíme na kostky a vložíme do marinády z rybí a sojové omáčky. Necháme marinovat a připravíme další suroviny.
Propláchnutou quinoa dáme vařit do osolené vody cca 20 minut. Poté slijeme a propláchneme studenou vodou.
Chřest cca 5 minut povaříme v osolené vodě s octem. Poté osušený, osolený, opepřený a pokapaný olivovým olejem vložíme na gril (či do trouby předehřáté na cca 200 stupňů a zapnutým grilem) cca na 10 minut.
Pak choi opláchneme a orestujeme na kokosovém oleji ve woku. Osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou.
Rozehřejeme pánev, na kterou přilijeme kokosový olej. Jednotlivé kousky tofu postupně vyjmeme z marinády a vložíme do pánve. Necháme mírně zezlatovět a postupně otáčíme. Doporučuji nemíchat, aby zůstalo v kuse.
Servírujeme všechny suroviny promíchané dohromady.

3 porce
1600 KJ/porce
50 minut


Žádné komentáře:

Okomentovat