2 porce lososa
4 hlavičky pak choi
1 lžíce másla
šťáva z jednoho citrónu
sezamová semínka
sezamový olej
sůl, pepř
4 hlavičky pak choi
1 lžíce másla
šťáva z jednoho citrónu
sezamová semínka
sezamový olej
sůl, pepř
Omáčka:
125 ml sojové omáčky
75 ml rýžového vína
1 lžíce rýžového octa
5 plátků zázvorů
1 stroužek česneku
50 g třtinového cukru
1 lžička sezamového oleje
pepř
125 ml sojové omáčky
75 ml rýžového vína
1 lžíce rýžového octa
5 plátků zázvorů
1 stroužek česneku
50 g třtinového cukru
1 lžička sezamového oleje
pepř
V malém hrnci zahřejeme rýžové víno a cca 3 minuty provaříme na mírném ohni. Přidáme ostatní suroviny na omáčku a prováříme dalších cca 20 minut (dokud omáčka nezíská sirupovitou konzistenci) a poté necháme vychladnout.
Rybu stáhneme z kůže a necháme marinovat cca 20 minut v připravené teriyaki omáčce. Pak choi nakrájíme na menší kousky, které vhodíme do rozpáleného woku se lžicí másla, osolíme, opepříme a těsně před změknutím (trvá cca 5 minut) přidáme citrónovou šťávu.
Lososa vyjmeme z marinády a prudce osmahneme z každé strany cca 3 minuty - získá tmavou barvu, ale uvnitř bude šťavnatý. Na talíři posypeme sezamovými semínky.
2 porce
1350 KJ/porce
30 minut
Žádné komentáře:
Okomentovat