úterý 26. května 2015

Salát se zeleným chřestem

400 g zeleného chřestu
200 polníčku
100 g parmské šunky
3 lžíce bílého jogurtu
1 lžička kremžské hořčice
šťáva z 1/2 citrónu
parmazán
olivový olej
sůl, pepř
Chřest pokrájíme na cca 2 cm kousky a dáme vařit na 3 minuty do vřelé vody s citrónem a solí. Po uvaření ihned propláchneme ledovou vodou, aby si zachoval svěží barvu.
Jogurt smícháme s hořčicí a případně dosolíme (můžeme naředit trochu mlékem).
Na talíř vložíme polníček, chřest a zakapeme připraveným dresinkem a olivovým olejem. Poklademe plátky parmské šunky a parmazánu.
700 KJ/porce
15 minut
3 porce


Žádné komentáře:

Okomentovat