úterý 26. května 2015

Bramborový salát s vejci, fazolkami a tuňákem

5 středních brambor
4 vejce
150 g fazolek
2 jarní cibulky
150 g polníčku
10 cherry rajčátek
10 černých oliv
1 konzerva tuňáka
1 lžička dijonské hořčice
2 lžíce vinného octa
sůl, pepř
Brambory uvaříme ve slupce a vejce natvrdo. Fazolky povaříme cca 5 minut v osolené vodě a poté prudce zchladíme, aby si zachovaly barvu.
Dresink připravíme z oleje, který slijeme z tuňáka, vinného octu a dijonské hořčice. Dosolíme a dopepříme.
Na talíř naservírujeme polníček. Brambory nakrájené na plátky a fazolky promícháme opatrně s dresinkem a přidáme na talíř. Doplníme kousky tuňáka, olivami, na půlku nakrájenými rajčaty a vejci.
1700 KJ/porce
35 minut


Žádné komentáře:

Okomentovat