3 telecí medailonky
200 g lišek (mražené)
3 stroužky česneku
50 ml demi glace
2 lžíce másla
tymián
1 lžicí oleje
sůl, pepř
200 g lišek (mražené)
3 stroužky česneku
50 ml demi glace
2 lžíce másla
tymián
1 lžicí oleje
sůl, pepř
Telecí medailonky vyndáme z lednice a necháme při pokojové teplotě odpočívat. Poté osolíme a opepříme.
Na pánvi s lžicí másla osmahneme česnek do měkka. Přidáme rozmrazené lišky (předtím z nich vymačkáme vodu), podlijeme a dusíme pod pokličkou.
Když jsou lišky téměř měkké, rozpálíme si steakovou pánev, přilijeme olej a poklademe na ni připravené medailonky. Pečeme a obracíme cca po 5 minutách (snažíme se opéct ze všech stran). Když je maso dozlatova a měkké (zkusíme rukou pružnost), vyjmeme a necháme odpočívat.
Mezitím dokončíme omáčku - přidáme demi glace, tymián, sůl a pepř. Po stažení z plotny přidáme zbylé máslo.
Podáváme např. s rýží.
cca 2000 KJ/porce (včetně přílohy)
3 porce
40 minut
Žádné komentáře:
Okomentovat