pátek 13. listopadu 2015

Slávky na víně

1 kg slávek
4 šalotky
3 rajčata
3 stroužky česneku
2 dcl bílého vína
2 dcl vývaru či vody
celerová nať
chilli
1 lžíce másla
Slávky necháme odpočinout cca půl hodiny ve studené vodě, aby se zbavily písku. Poté očistíme kartáčkem, pokud je potřeba.
V hlubším hrnci mírně orestujeme na lžíci másla na měsíčky nakrájenou šalotku a na plátky nakrájený česnek. Přidáme na drobné kostičky nakrájená rajčata. Chvilku provaříme a zalijeme vínem, které necháme chvilku odpařit. Přidáme celerovou nať a chilli a zalijeme vývarem.
Do hrnce přidáme slávky, přiklopíme pokličkou a necháme cca 10 minut vařit.
Podáváme s bagetou.

2 porce
500 KJ/porce

Žádné komentáře:

Okomentovat