2 steaky
1 lžíce oleje
sůl, pepř
1/2 mrkve
1/2 petržele
kousek celeru
100 ml červeného polosuchého vína
1 lžička rajčatového protlaku
2 lžíce másla
1 lžíce oleje
sůl, pepř
1/2 mrkve
1/2 petržele
kousek celeru
100 ml červeného polosuchého vína
1 lžička rajčatového protlaku
2 lžíce másla
Maso necháme temperovat na pokojovou teplotu. Zeleninu nakrájíme na drobné kostičky.
Steakovou pánev rozpálíme na středním plameni. Maso osolíme a potřeme olejem. Vložíme na pánev a opékáme z každé strany cca 5 minut (dle požadované propečenosti). Maso vyjmeme z pánve, vložíme na mřížku a přikryjeme zlehka alobalem, do kterého uděláme dírky. Necháme odpočívat (opravdu důležitý krok, aby maso bylo křehké a šťavnaté).
Na pánev s výpekem přidáme lžíci másla a zeleninu a po chvíli i rajčatový protlak. Necháme pár minut restovat a poté vlijeme víno. Prohřejeme a zredukujeme na hustší konzistenci. Odstavíme z plamene a vmícháme druhou lžíci másla (již se nesmí vařit).
Podáváme s oblíbenou přílohou. My v tomto případě s bylinkovou bagetou.
2 porce
30 min.
Žádné komentáře:
Okomentovat