Těsto:
175 g hladké mouky
4 lžíce vody
100 g másla
1 žloutek
sůl
175 g hladké mouky
4 lžíce vody
100 g másla
1 žloutek
sůl
Náplň:
1 velká červená cibule
4 rajčata
200 ml smetany
3 vejce + bílek
50 g čedaru
1 lžíce másla
tymián
sůl, pepř
1 velká červená cibule
4 rajčata
200 ml smetany
3 vejce + bílek
50 g čedaru
1 lžíce másla
tymián
sůl, pepř
Na vál nasypeme mouku, v které si vytvoříme důlek, do kterého vyklepneme jedno vajíčko, přidáme sůl, na kousky pokrájené změklé máslo a vodu. Nejlépe tupou stranou nože postupně mouku přesunujeme z krajů do důlku (stejně jako třeba u nudlového těsta). Poté vypracujeme do vláčného těsta, které vložíme do lednice na cca 1/2 hodiny.
Troubu rozpálíme na cca 190 stupňů. Mezitím si na másle zesklovatíme na měsíčky nakrájenou cibuli a necháme vychladnout. Rajčata nakrájíme na tenké plátky. Sýr nastrouháme a smícháme se smetanou, vejci, solí a pepřem.
Vychlazené těsto vyválíme nebo vmačkáme do koláčové formy. Propícháme vidličkou, překryjeme pečícím papírem, na který nasypeme luštěniny či oblázky (apod.), aby se těsto nevyboulilo. Vložíme do trouby na cca 10 minut.
Následně těsto pokryjeme cibulí, plátky rajčat, zalijeme připravenou směsí ze smetany a posypeme tymiánem (pokud možno čerstvým).
Pečeme dalších cca 20 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat