pondělí 18. ledna 2016

Krůtí medailonky s pečenou zeleninou


400 g krůtích medailonků
6 větších mrkví
1/4 celeru
4 větší petržele
100 g hlívy ústřičné
3 stroužky česneku
30 g másla
3 lžíce rostlinného oleje
tymián
sůl, pepř

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Mezitím očistíme zeleninu a nakrájíme na stejně velké kostky. Hlívy pokrájíme na podobně velké kousky, česnek na plátky. Osolíme, opepříme a promícháme s olejem a bylinkami. Pečeme v troubě do změknutí cca 45 minut.

Když už je zelenina prakticky hotová, rozpustíme na mírném plameni máslo, v kterém orestujeme osolené a opepřené medailonky dozlatova.

1300 KJ/porce
3 porce
1 hod.




Žádné komentáře:

Okomentovat