úterý 29. září 2015

Jihočeská kulajda

50 g másla
3 lžíce hladké mouky
1 l kuřecího vývaru
250 ml zakysané smetany
3 větší brambory
2 hrsti sušených hub
3 ks bobkového listu
8 kuliček černého pepře
4 kuličky nového koření
čerstvý kopr
ocet
sůl
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Vaříme je téměř do měkka. Houby povaříme cca 15 minut.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou rozředíme vývarem, osolíme, přidáme koření a tužší konce kopru. Necháme cca 10 minut povařit. Přidáme zakysanou smetanu a pokud je potřeba, dokyselíme octem. Vsypeme uvařené brambory a houby.
Opět vaříme cca 15 minut. Před dokončením vyjmeme koření a stonky a vmícháme nadrobno nakrájený kopr.
Do polévky při podávání můžeme vložit ztracené vejce.

1200 KJ/porce
6 porcí
35 minut


Žádné komentáře:

Okomentovat