1 menší květák
1 jarní cibulka
50 ml smetany
1 lžíce másla
1 špetka muškátového květu
1/2 lžičky mletého koriandru
1/2 lžičky římského kmínu
50 g čerstvého kozího sýru
1 krajíc chleba
1 lžíce rostlinného oleje
1 stroužek česneku
1 hrst rukoly
sůl, pepř
1 jarní cibulka
50 ml smetany
1 lžíce másla
1 špetka muškátového květu
1/2 lžičky mletého koriandru
1/2 lžičky římského kmínu
50 g čerstvého kozího sýru
1 krajíc chleba
1 lžíce rostlinného oleje
1 stroužek česneku
1 hrst rukoly
sůl, pepř
Na másle orestujeme najemno nakrájenou cibulku a koření. Přidáme na malé růžičky rozdělený květák. Dolijeme vodou do požadovaného množství a vaříme do změknutí.
Mezitím si na pánvi s olejem a stroužkem česneku v celku opečeme nakrájený chléb na krutóny.
Poté rozmixujeme dohladka. Aby byla polévka opravdu jemná, propasírujeme ji přes jemné síto. Uvedeme znovu do varu a přilijeme smetanu. Dosolíme a dopepříme.
Podáváme dochucené "nočky" kozího sýra, rukolou a krutóny.
700 KJ/porce
35 minut
Žádné komentáře:
Okomentovat