úterý 29. září 2015

Černá smažená rýže s uzeným tofu

1 hrnek černé rýže
2 větší mrkve
1/4 brokolice
1 šalotka
1 uzené tofu
2 lžíce sezamového oleje
1 lžíce rybí omáčky
3 lžíce sladké sojové omáčky
1 hrst oloupaných arašídů
1 limeta
snítka máty
Rýži nejdříve propláchneme a poté necháme ve studené vodě odpočívat cca 2 hodiny. Poté slijeme a dáme vařit do dvojnásobného množství vody (tzn. 2 hrnky).
Mezitím připravíme zeleninu - na růžičky nakrájíme brokolici, na plátky mrkev a šalotku na měsíčky. Tofu nakrájíme na kostky a vložíme do mikrovlnky na cca 1 minutu na střední výkon.
Když je rýže téměř uvařena, rozpálíme wok a vlijeme na něj olej. Přidáme mrkev, brokolici a šalotku a zalijeme rybí a sojovou omáčkou. Dochutíme šťávou z 1/2 limety. Do pánve vsypeme rýži a osmahneme. Na konec vložíme tofu a jemně promícháme.
Na talíři zdobíme arašídy, mátou a limetou.

4 porce
2000 KJ/porce
35 min.


Žádné komentáře:

Okomentovat