pondělí 3. srpna 2015

Pstruh na koriandru s křupavou zeleninou

pstruzi:
2 pstruzi
6 snítek koriandru
4 plátky citrónů
sůl, pepř
1 lžíce olivového oleje
2 plátky másla
zelenina:
200 g zelených fazolek
2 mrkve
1 jarní cibulka
2 lžíce olivového oleje
šťáva z 1/2 limety
1 lžička třtinového cukru
1 lžíce rybí omáčky
1 lžička sezamových semínek
sůl, pepř
Fazolky zbavíme tvrdých konců, povaříme je cca 2 minuty v osolené vodě a následně prudce zchladíme. Mrkev nakrájíme na plátky, jarní cibulku na nudličky. Smícháme limetovou šťávu, rybí omáčku a cukr.
Pstruhy omyjeme, osušíme a nařízneme jim kůži. Vetřeme do nich sůl, pepř a olivový olej. Poté naplníme koriandrem a plátky citrónů. Grilujeme při 200 stupních cca 15 minut.
Mezitím dokončíme zeleninu. Na rozpáleném woku zprudka osmahneme mrkev, přidáme fazolky a cibulku. Ihned zalijeme připravenou zálivkou, osolíme, opepříme a vsypeme sezam. Pokud možno ihned podáváme, aby nebylo nutné zeleninu ohřívat.
1500 KJ/porce
2 porce
25 minut

Žádné komentáře:

Okomentovat