středa 8. července 2015

Rýže s pečeným květákem

150 g rýže
1 menší květák
2 jarní cibulky
1 větší mrkev
3 lžíce mraženého hrášku
1/2 kelímku zakysané smetany
1/2 lžičky mletého koriandru
1/2 lžičky curry
1/2 lžičky římského kmínu
šťáva z 1 citrónu
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce balsamico
sůl, pepř
Rýži uvaříme dle návodu. Květák rozdělíme na drobné růžičky a v míse promícháme s olivovým olejem, pepřem, solí, citrónovou šťávu a balsamicem. Vložíme do trouby na 200 stupňů na cca 20 minut.
Mezitím si nakrájíme cibulku, nastrouháme mrkev a smícháme s hráškem a kořením.
Jakmile je květák upečen, smícháme ho s rýží a zbytkem surovin. Přidáme zakysanou smetanu a dáme na 10 minut zapéct do trouby.
1000 KJ/porce
5 porcí
45 minut


Žádné komentáře:

Okomentovat