1/2 větší cukety na plátky (cca 1,5 cm)
6 očištěných žampiónů
Těstíčko:
30 g strouhaného sýru (eidam 30 %)
1 lžíce hladké mouky
1 stroužek česneku
2 vejce
2 bílky
sůl, pepř
30 g strouhaného sýru (eidam 30 %)
1 lžíce hladké mouky
1 stroužek česneku
2 vejce
2 bílky
sůl, pepř
Majonéza:
100 ml rostlinného oleje
2 lžíce olivového oleje
2 žloutky
šťáva z 1/2 citrónu
1 lžička plnotučné hořčice
2 menší sterilizované okurky
1/2 menší cibule
sůl, pepř
100 ml rostlinného oleje
2 lžíce olivového oleje
2 žloutky
šťáva z 1/2 citrónu
1 lžička plnotučné hořčice
2 menší sterilizované okurky
1/2 menší cibule
sůl, pepř
Salát.
3 větší rajčata
čerstvý koriandr
olivový olej
sůl, pepř
3 větší rajčata
čerstvý koriandr
olivový olej
sůl, pepř
Začneme majonézou, aby byla vychlazená - žloutky s hořčicí rozšleháme, přidáme citrónovou šťávu, sůl, pepř. Při stálém šlehání postupně (raději po kapkách) přidáváme olej. Konzistence se postupně změní a bude z toho reálná majonéza ... Emotikona smile Přidáme nastrouhanou okurku a na velmi jemno nakrájenou cibulku, dochutíme případně ještě solí a pepř, popř. hořčicí.
Na salát jednoduše pokrájíme rajčata na menší kostky, promíchá s nasekaným koriandrem, osolíme, opepříme a přidáme olivový olej dle chuti (cca 2 lžíce).
Ze dvou bílků ušleháme sníh, který jemně vmícháme do směsi připravené z ostatních surovin na těstíčko. Cuketu a žampiony namočíme do těstíčka a ihned pokládáme na rozpálenou pánev. Smažíme dozlatova z obou stran.
PS: Pokud chceme snížit kalorickou hodnotu smaženého jídla, okamžitě po vyjmutí z pánve vložíme na vteřinu do vroucí vody, kterou máme připravenou na vedlejší plotýnce a osušíme kuchyňským ubrouskem. Po skončení smažení budete koukat, kolik tuku zůstane ve vodě ...
2300 KJ/porce
3 porce
45 minut
Žádné komentáře:
Okomentovat