2 x 250 g odtučněného tvarohu
2 vejce
5 lžic polohrubé mouky
5 lžic strouhanky
špetka soli
500 g jahody
čerstvá máta
2 vejce
5 lžic polohrubé mouky
5 lžic strouhanky
špetka soli
500 g jahody
čerstvá máta
Z tvarohu slijeme přebytečnou vodu a vyklopíme na vál. Přidáme vejce, mouku, strouhanku a sůl a vypracujeme těsto. Pokud se lepí na ruce, doplníme ještě troškou mouky. Vyválíme válečky, z kterých nakrájíme menší knedlíčky.
Mezitím než přivedeme vodu ve větší hrnci k varu, očistíme jahody, které pokrájíme na menší kousky. Vložíme je do hrnce s pokličkou a mírně podlijeme vodou. Dusíme, dokud nevznikne omáčka (podle chuti můžeme docukrovat podle sladkosti jahod). Přidáme nasekanou mátu.
Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou na povrch.
Servírujeme na talíř, přelijeme omáčkou a můžeme dozdobit zakysanou smetanou a mátou.
1100 KJ/porce
5 porcí
30 minut
Žádné komentáře:
Okomentovat